Dubrovnik - Split/Trogir Ruta 3

Dubrovnik – Ston - Korčula – Stari Grad - Šćedro – Vis - Biševo – Brač – Split/Trogir

1. dan: Dubrovnik

Dubrovnik je grad jedinstvene političke i kulturne povijesti, svjetski poznati spomenik kulturne baštine i jedan od najpoznatijih i najatraktivnijih gradova Sredozemlja. Grad nudi razne kvalitetne sadržaje: restorane, noćni život, kasina, itd. Nakon ukrcaja i smještaja na brodu, plovidba do Stona (gradić na poluotoku Pelješcu). Poznat je po najdužem kamenom zidu u Europi (5,5km), najstarijoj aktivnoj solani na svijetu, najkukusnijim školjkama i najboljem restoranu na Jadranu.

2. dan: Korčula

Nakon noćenja u Stonu, plovidba prema otoku Korčuli. Prije ulaska u korčulansku luku, sidrenje ispred malog otočića Badija (u sred korčulanskog arhipelaga), uživanje u morskim radostima i ručak. Na Badiji možete vidjeti poznati franjevački samostan, te uživati na prekrasnim plažama i restoranima. U popodnevnim satima plovidba prema gradu Korčuli i sidrenje u marini. Korčula je rodni grad slavnog istraživača i svjetskog putnika Marka Pola. Izvrsna je polazišna točka za istraživanje života tog pustolova, ali i bogate povijesti grada, odnosno svega onoga što mu je osiguralo privilegiranu poziciju među gradovima na hrvatskim otocima. Noćenje u luci.

3. dan: Stari Grad (Hvar), Šćedro

Rano ujutro nastavak plovidbe prema otočiću Šćedru u blizini Hvara, gdje ćete imati dovoljno vremena za opuštanje u čistom i kristalno plavom moru. Nakon ručka plovidba prema Hvaru, najdužem i najsunčanijem otoku na Jadranu. Sidrenje u mirnoj uvali na Hvaru u poslijepodnevnim satima. Preporučamo da u Hvaru posjetite renesansnu katedralu sa izvornim zvonikom kao i najstarije narodno kazalište u Europi. U Hvaru imate i prekrasne moderno uređene kafiće, restorane i cocktail barove.

4. dan: Vis

Nakon sidrenja u viškoj luci preporučamo šetnju ili iznajmljivanje skutera i istraživanje ovog prekrasnog otoka. Na vrhu otoka se nalazi prekrasan restoran, gdje možete doživjeti opuštenu domaću atmosferu, kušati pečenu janjetinu i domaće povrće. Vis ima mnogo prirodnih šljunčanih plaža i more je izuzetno čisto. U blizini Visa se nalazi otok Biševo. Bogat je špiljama od kojih je najpopularnija Modra špilja s ulazima i iznad i ispod razine mora. Oko podneva za mirnog mora sunčeve zrake prodiru kroz podvodni otvor u Modru špilju, reflektiraju se od bijelog dna i osvjetljavaju špilju modrom, a predmete u vodi srebrnom bojom.

5. dan: Brač

Nakon doručka plovidba prema otoku Braču i sidrenje u skrivenoj uvali gdje ćete imati vremena za sebe. U večernjim satima sidrenje u uvali Milna. Milna je lijepi, mali mediteranski grad. Brač je otok bijelog mramora. Njegova unutrašnjost je bijeli mramor i sve je na njemu od bijelog mramora. Brački kamen prestavlja dušu otoka Brača. Djelić te duše ugrađen je ugrađen je u neke od najznačajnijih građevina prošlosti koje su napravljene od bračkog kamena (Dioklecijanova palača, Papin oltar, Bijela kuća).

6. dan: Split/Trogir

U kasnim popodnevnim satima uplovljavanje u Split/Trogir gdje možete doživjeti pravi iskonski Mediteran. Povijesno središte Splita s Dioklecijanovom palačom i povijesni grad Trogir su proglašeni Svjetskom baštinom UNESCO-a. Noćenje u marini Split/Trogir.

Check out 7.dan ujutro do 10 sati, kako bi se brod mogao pripremiti za nove goste.