Krstarenje - Dubrovnik - Dubrovnik Ruta 1

Dubrovnik – Šipan - Mljet – Korčula – Lovište – Ston – Elafitski otoci - Dubrovnik

1.dan: Dubrovnik

Nakon ukrcaja u zaljevu pored Dubrovnika, plovidba prema prekrasnom otoku Šipanu, gdje je Dubrovačka aristokracija imala ljetne rezidencije. Šipan odlikuje kristalno plavo more, zelene borove šume i čist zrak, tako da se možete opustiti i uživati u kupanju i sunčanju. Večera na brodu.

2.dan: Mljet

Nakon doručka na brodu, plovidba prema jedinstvenom NP Mljet. Sidrenje u uvali Polače, uživanje u svježoj ribi i rakovima za ručak i kupanje u kristalno čistom moru. U popodnevnim satima možete uživati u ljepotama Nacionalnog parka - slanim jezerima, razgledavanju stare crkve i opatije na otočiću usred jezera.

3. dan: Korčula

U popodnevnim satima dolazak i sidrenje u marini u centru grada Korčule, rodnog grada slavnog istraživača i svjetskog putnika Marka Pola. Marina Korčula izvrsna je polazišna točka za istraživanje života tog pustolova, ali i bogate povijesti grada, odnosno svega onoga što mu je osiguralo privilegiranu poziciju među gradovima na hrvatskim otocima. Noćenje u luci.

4. dan: Lovište

Lovište je malo mjesto koje se nalazi u prekrasnoj uvali na zapadnom dijelu poluotoka Pelješca, nasuprot otoka Hvara. To je tipično dalmatinsko mjesto sa samo 250 stanovnika koji se uglavnom bave ribolovom i vinogradarstvom. U restoranima uz more možete uživati u svježoj ribi, morskim specijalitetima, tradicionalnim slasticama, apertivima i vinu.

5. dan: Ston

Ston je gradić na poluotoku Pelješcu. Poznat je po najdužem kamenom zidu u Europi (5,5km), najstarijoj aktivnoj solani na svijetu, najkukusnijim školjkama i najboljem restoranu na Jadranu. Prije večere preporučamo plivanje i uživanje u ljetnim radostima.

6. dan: Elafitski otoci

Šesti dan je rezerviran za Elafitske otoke. Elafiti su skupina od 14 otoka, a posjetiti ćemo Šipan, Lopud i Koločep. Sidrenje u mirnoj uvali s pogledom na renesansne palače i dvorce. Imati ćete dovoljno vremena za plivanje, ronjenje i sunčenje. Večera na brodu.

7. dan: Završetak krstarenja u Dubrovniku

Noćenje u zaljevu Zaton Mail, u blizini Dubrovnika. Check out 8.dan ujutro do 10 sati, kako bi se brod mogao pripremiti za nove goste.