Knjiga gostiju

Cijelo putovanje nam je bilo divno. Svidjela mi se naša ruta i svi restorani u koje smo išli. Naš skiper Siniša je putovanje učinio užitkom. Bio je pun razumijevanja i veoma jednostavan. Jedino bih želio da je brod imao klimu jer je tijekom vrućih noći teško zaspati. Svakako ću ponovno koristiti vaše usluge u budućnosti kada se vratim.

Još jednom hvala!!

Adrien (SAD), srpanj 2017.

Cijela posada (guleta Adriatic Holiday) je bila savršena i jako dobro se brinula o nas osmero. Kapetan Ante je veoma profesionalan, plan puta je bio prilagođen našim željama, mješavina mirnih i uzbudljivih mjesta, a djeca su veoma uživala u vodenim sportovima (ronjenje sa i bez profesionalne opreme, tube, bordanje na vodi, jet ski).

Hrana je također brižno pripremana.

Baudouin (Francuska), srpanj 2017.

Apsolutno smo oduševljeni našim putovanjem na guletu Libra. Brod je u odličnom stanju i posada je fantastična. Hranom na brodu smo bili veoma ugodno iznenađeni. Toplo preporučamo cijelo putovanje.

Steve (SAD), srpanj 2017.

Riječ "Altair" na arapskom znači "ptica" i vrijeme nam je zaista proletjelo uz prekrasno vrijeme i divnu posadu guleta Altair predvođenu kapetanom Darom, s odličnim šefom Tomom i uz pomoć sposobnog Matea.

Ovo je našim obiteljima bio nezaboravan tjedan i svakako ćemo ga ponoviti, nadamo se s istom posadom.

Gosti iz Katara su u Hrvatskoj imali nezaboravan odmor na guletu Altair

Zvijezda Altair će nas uvijek vodite natrag u Hrvatsku.

Hvala vam

Srouji i Zaru obitelji (Katar), lipanj 2017.

Samo sam vam želio reći koliko smo uživali na našem nedavnom jedrenju u Hrvatskoj. Vaša pomoć i podrška je pridonijela njegovom uspjehu. U ime cijele posade hvala. Svi su uživali i imaju želju ponoviti to dogodine.

David (VB), rujan 2016.

Brod (Sun Fast 43) je veoma dobro održavan iako je dosta star. Dobro se brinete o njemu tako da uopće nije bitno što je napravljen 2004. I oprema mu je veoma dobra. Ima sve rezervne dijelove te veoma dobar komplet za prvu pomoć. Također sam imao dobru podršku charter baze.

Od srca preporučujem Orvas Yachting i brod "Opportunity" koji smo mi iznajmili.

Aaron (Njemačka), kolovoz 2016.

Uvijek je prekrasan osjećaj ploviti između dalmatinskih otoka, sa svim nnihovim bojama, mirisima i zalascima sunca koji oduzimaju dah.

Ljudi su uvijek na raspolaganju, sposobni i profesionalni, te paze na potrebe gostiju.

Lucio (Italija), srpanj 2016.

Pozdrav svima,

Puno hvala na profesionalizmu cijelom Orvas timu.

Srdačni pozdravi

Zbyněk (Češka), srpanj 2016.

Sve je proteklo veoma glatko i svima je to bio prekrasan odmor - tako prekrasna obala.

Gulet (Anamarija) je stvarno bio krasan i udoban s odličnom posadom - izuzetno sposobnom i spremnom pomoći, koja je postigla da se osjećamo veoma opušteno i razmaženo!, te s ukusnom hranom pažljivo prezentiranom. Kapetan nam je dao mnogo ideja za večere i odveo nas do prekrasnih skrivenih uvala te se zaustavljao na zanimljivim otocima i znamenitostima.

Vlasnik guleta kojeg smo susreli svake subote nije mogao biti šarmantniji i ugodniji.

To je definitivno bio jedan od naših najupečatljivijih odmora...

Francesca (VB), rujan 2015.

Jako smo zadovoljni pruženom uslugom na brodu (gulet Barba). Ekipa je stvarno super. Vrlo diskretni, ugodni, a istovremeno i profesionalni.

Davor (Hrvatska), rujan 2015.

Svi smo bili oduševljeni najmom. Brod (Elegance 76) je bio savršen, posada je bila vrlo draga, a vrijeme savršeno. A uz onakvu vrućinu bilo je lijepo biti na moru!!

... Vrlo sam zahvalana za cijelu organizaciju. Mnoga lijepa sjećanja su nam ostala u uspomenama!!

Gestaldo (Švicarska), kolovoz 2015.

... Naš je boravak bio fantastičan. Hrvatska je prelijepa zemlja i pogled s mora je čini još spektakularnijom. Proveli smo sjajno vrijeme na brodu. Jahta (Maiora 20) je prekrasna i dobro održavana. Iskreno izgleda kao potpunono nova.

Posada je bila izuzetno prijateljski raspoložena i posvećena nama... Putovali smo kao obitelj i jednoglasni smo da je ovo bio naš najbolji odmor ikad. Uživali smo u svakom trenutku, našim objedima na brodu, posjetima, sunčanju na palubi, veoma lijepim restoranima na obali, skijanju na vodi, ronjenju...

Jedino što žalimo je činjenica da ne možemo sebi priuštiti da se vratimo svake godine.

Hvala vam do neba na svoj podršci tijekom planiranja i rezerviranja.

Hugues (Belgija), rujan 2014.

… opet je to bilo 8 prekrasnih dana!!

1. Prezadovoljni smo Bavariom 39. To je veoma udoban brod.

2. Ove je godine brod bio još bolje pripremljen - besprijekoran, i bilo je jasno da Orvas pridaje pažnju sve većim detaljima poput detrdženta za pranje suđa, wc papira itd. Sitnice, ali koje strašno živciraju kada nakon 14 sati u avionu otkrijete da ih brod nema.

3. Voće na stolu je učinilo da se stvarno osjećamo posebno - uživali smo u njemu.

4. Stigli smo malo ranije i osoblje koje je čistilo brod je bilo izuzetno susretljivo i primilo našu prtljagu iako su još uvijek bili u veliko poslu. Još jednom - takva usluga i srdačnost izdvajaju vaše poduzeće od ostalih.

5. Zoran je izvrsno razumio potrebe svih na brodu. Žene s blagom mučninom, muškarce koji su uživali u dizanju jedara, plivače, bicikliste kao i one koji su bili manje aktivni. Svima nam je ugodio. Hvala na jakom vođi toplog srca!!

6. Ruta - opet je Zoranovo poznavanje mora i različitih otoka osiguralo da svaki dan bude različit. Šibenski je kanal bio veoma poseban kao i savjeti o posjetu nacionalnom parku, povjesnim građevinama i zanimljivim mjestima.

7. Sve što smo rezervirali, poput disalica i ručnika, je bilo na brodu.

8. Administracija i komunikacija putem emaila su bile izvaredne i prenos novčanih sredstava (plaćanja) je bio na dogovorene datume. Nije bilo nikakvih skrivenih troškova te smo stoga naš proračun mogli točno planirati.

Na što bih se mogao požaliti? Na ništa, zaista!!!

Možda bih mogao predložiti brisač poda (recimo s kratkom drškom) ili krpe za brisanje poda nakon plivanja ili kiše. To bi pomoglo u održavanju broda čistim...

Annatjie (Južnoafrička Republika), srpanj 2013.

Da, da, da - voljela sam naš gulet, voljela sam ostale putnike i voljela sam posadu. Ponovili bismo sve i dali smo vašu web adresu prijateljima. Manji prijedlog bi bio da na brodu imaju par bicikla i recimo neke vodene 'igračke' poput malog kanua ili kajaka. Sve ostalo je bilo savršeno. Hvala vam na izvrsnom odmoru i sad svi moji prijatelji znaju što je gulet.

Joyce (Kanada), rujan 2012.

Puno hvala na pomoći oko našeg odmora. Ovo nam je treći dolazak i još jednom nam je bilo odlično. Naš je skiper bio Marko koji je jednostavno izvrstan. Preporučili bismo ga od sveg srca. Prijedlog: bavarije postaju zastarjele i možda bi flota mogla biti dopunjena nekim malo luksuznijim brodovima. Mi smo bili na Bavariji 49 koja pokazuje svoje godine. Emailovi/kominikacija je bila veoma jasna i bilo je veoma jednostano rezervirati dogovoriti sve prijevze. Hvala vam puno još jednom!

Andreas (Cipar), srpanj 2012.

Draga Nikolina,

Bili smo vrlo zadovoljni sa cjelokupnim jedrenjem. Nismo imali nikakvih problema s brodom, sve je bilo kao što je i dogovoreno. Mislav je bio odličan skiper i sigurno nas je vodio kroz nemirno more kojega je bilo dosta taj tjedan. Komunikativan, nenametljiv i zanimljiv su sve njegove vrline zbog kojih smo se i ove godine odlučili da nam se pridruži. Odlično se uklopio i dobro snalazio sa svim našim zahtjevima. Hvala Vama i cijelom timu u Orvasu na organizaciji i profesionalizmu.

Srdačan pozdrav.

Dragan (Hrvatska), kolovoz 2012.

Dragi Orvas Yachtingu!

Imali smo super odmor na vašoj jahti i hvala vam još jednom. Molim vas proslijedite priložene fotografije našem skiperu Jošku.

Srdačni pozdravi.

Katerina (Rusija), kolovoz 2012.

Dobar dan Nikolina,

Vratili smo se kući nakon očaravajućeg odmora u Hrvatskoj. Kako prekrasna zemlja!!

Žao nam je što Vas nismo vidjeli u subotu ujutro. ... Želimo Vam zahvaliti na daru dobrodošlice - bili su to krasno vino i ulje i svi smo u njima uživali. Vaša koordinacija u svim administrativnim i ostalim 'papirnim' poslovima je bila izvrsna. Hvala još jednom.

Jedrenje je bilo izvrsno. Naš skiper Igor nije bio samo profesionalan nego i vješt i brižan s razumijevanjem različitih potreba svojih gostiju. Nismo mogli poželjeti nikoga kompetentnijeg i obzirnijeg da bude naš skiper i vođa.

Brod je bio u odličnom stanju i sveukupno dobro održavan.

Nadamo se da ćemo se u budućnosti opet vidjeti.

Con & Annatjie, Pasquale & Dalena (Južnoafrička Republika), srpanj 2012.

Poštovana gđo. Škabar, ovim putem se još jednom zahvaljujem na svemu što ste uradili, vezano za rezervaciju jahte,
u vrlo kratkom vremenu koje sam vam silom prilika zadao.

Pomenuću vrlo lijep i topao prijem vasih kolegica Nikoline i Marine koje su me kontaktirale i dočekale da bi sve bilo perfektno.
Proslijedite pozdrave i Mislavu Jakeliću koji nas je upoznao sa svim potrebnim detaljima na brodu i bio spreman da u svakom trenutku pomogne.

Radovan (Švicarska), kolovoz 2011.

Veeeliko vam hvala za organizaciju odmora života za mene i moje prijatelje. Naši su skiperi bili Zoran i Marko i bili su jednostavno nevjerojatni!! Sretni ste što ih imate u timu i sigurna sam da bez njih naš odmor ne bi bio dobar onoliko koliko je bio. U svakom smo trenutku imali potpuno povjerenje u njih i njihovo znanje o tom području nema premca. Usluga je bila izvanredna i uvijek su bili korak ispred nas po pitanju naših potreba!! Hvala vam što ste nam omogućili iskustvo koje nikada nećemo zaboraviti.

Mia (Kanada), srpanj 2011.

Želim, još jednom, zahvaliti Orvasu na pomoći sa skiperom i ljupkom vilom. Vaša mi je pomoć bila velika podrška i sve mi je puno olakšala.

Heidi (Norveška), srpanj 2011.

... zahvaljujući cijelom Orvas timu i iznad svega Rikardu Blaškoviću - Riki, proveo sam s još sedmoricom, što kolega s posla što prijatelja (6 Njemaca/Njemica i jedan prijatelj Hrvat), nezaboravnih sedam dana u našoj predivnoj zemlji. Iako sam iz Splita i more i naša obala mi nisu nepoznati, ovo je bio doživljaj kojeg, iako sam puno zemalja proputovao, još nigdje doživio nisam.

Preko prvih kontakata s vašim (krasnim, puno lipim) curama iz biroa pa sve do dana ukrcavanja na Kućarin uvik su bile, bez obzira je li Ema, Nikolina ili Marija, jako ljubazne, srdačne i profesionalne.

A posli ukrcaja vaš djelatnik Rikard ne samo da je nastavio u tom stilu nego je učinio da sljedećih 6 dana na Kućarinu za sve (p)ostanu legendarni.

Ljubazan, krajnje uslužan, uvijek nastojeći da nam pruži informacije o otocima i mjestima gdje smo bili kao i o samom jedrenju, uvijek spreman da nam ispuni svaku želju kao i da nas svojim šalama nasmije, postao je ubrzo jedan iz "naše ekipe". I pored toga što se sa svima takoreći sprijateljio, nastavio je obavljati njegovu ulogu krajnje korektno i profesionalno. Jednostavan, nenametljiv, nezahtjevan, srcem i dušom moreplovac i "domaćin skiper".

Da ne dužim, da imam svoju charter firmu odmah bi vam ga oteo i zaposlio kod sebe. Kao i ostale momke kod vas - Marka, Joku, Mislava - njih sam upoznao.

Zahvalite se molim vas u moje i naše ime cijeloj Orvas ekipi i naravno posebno Riki.

Nadam se da ću već sljedeće ljeto uspit skupit ili istu ekipu (teško je naći zajednički termin) ili sa par novih ponovo doživit ono što je ovog ljeta ušlo u legendu ;-).

A onda zna se, Kućarin i Rike idu sa mnom, sa nama.

Srdačan pozdrav iz hladne Njemačke i puno uspjeha u daljnjem radu kompletnom Orvas-Yachtingu!

Zvonko (Njemačka), srpanj 2011.

… Vaš email me je trenutno vratio natrag na fantastično jedriličarsko igralište s prekrasnim uspomenama na dva najbolja tjedna jedrenja u mom životu! ... Šaljem vam i članak koji sam napisao za bilten našeg Jedriličarskog kluba, možda će vam biti zanimljiv. Svi s kojima smo imali dodira u Orvasu su bili spremni pomoći i gostoljubivi i svakome s kom smo razgovarali o našem putovanju smo pjevali hvalospjeve o vama.

Hvala još jednom na vašem udjelu u onome što je bio odmor kakav imaš jednom u životu.

John (Australija), listopad 2010.

Vama i timu Orvasa želim još jednom zahvaliti na profesionalnom i otvorenom pristupu. Sve je bilo izvrsno, izašli ste nam u susret sa svime što smo trebali i svi su bili izuzetno zadovoljni. Čujemo se dakle drugi puta za sljedeće jedrenje, možda u postsezoni. Jedino se nadam da ćete do tada na neki način riješiti pitanje osiguranja jedara i motora – znam da je to problem sa osiguranjem, ali isto tako znam i da nije uobičajeno da charter tvrtka taj rizik prenosi na unajmitelja, tj. druge tvrtke to ne rade.
Dakle još jednom hvala na svemu i želim Vam uspješnu sezonu!

Igor (Hrvatska), travanj 2007.

… u subotu smo se vratili s našeg odmora u Hrvatskoj i željeli smo puno zahvaliti svima vama. Orvasova organizacija je bila briljantna i sve je prošlo izrazito glatko. Posebno želimo istaknuti Rikarda s kojim smo radili primopredaju prilikom polaska i povratka - bio je od velike pomoći, dao nam je mnogo ideja o rutama i odredištima i bio je izuzetno gostoljubiv. Djevojke u uredu su također bile susretljive. Molim vas prenesite Marku, menadžeru, kako smo zadovoljni njegovim osobljem. Veselimo se ponovnom dolasku. Hvala vam još jednom.

Lynn, Keith, Claire i Alex (VB), srpanj 2007.

Samo vam želim reći da je tijekom našeg dvotjednog najma sve bilo savršeno. Brod je stvarno bio izvrstan, uključujući vanbrodski motor, i veoma smo uživali u jedrenju Dalmacijom. Posebno zahvaljujemo Tomi i tehničkom osoblju u Splitu. Odličan posao. Vidimo se sljedeći put.

Carlos (Španjolska)kolovoz 2007.

… Kad je u pitanju Orvasova usluga želimo istaknuti vaš profesionalizam i brigu o našem putu. Sve je bilo lijepo organizirano uključujuči najbolji odabir skipera.

Doista, najviše bismo trebali govoriti o našem skiperu Domagoju budući da bez njega ne bi bilo moguće doživjeti tako posebno putovanje.

On je odličan skiper (znači - osjećali smo da mu možemo povjeriti naše živote što nam je bilo izuzetno važno obzirom da je ovo bilo naše prvo jedriličarsko iskustvo). Uvijek nam je davao najbolje savjete o tome što posjetiti i unatoč jednom danu bez jedrenja (zbog vremenskih uvjeta) uspjeli smo ostvariti planirani itinerar. Poznaje more i otoke kao što poznaje svoje ruke što nam je omogućilo da posjetimo zapanjujuća/prelijepa/nezaboravna mjesta... proveo nas je dvjema biciklističkim rutama na Visu i Mljetu... to će u našem sjećanju ostati zauvijek.

Jednostavne stvari su nam omogućile savršene dane i nezaboravne trenutke - učenje kako jedriti, plivanje, prekrasne uvale i pejzaži, kartaške igre, kuhanje..., proveli smo se odlično na brodu i osjećali poput prave posade.

... Želimo puno uspjeha Orvasu i Domagoju. Hvala vam za ovo nezaboravno putovanje.

Filipa (Portugal), rujan 2007.

Uživali smo u našem tjednu u Hrvatskoj i bili veoma zadovoljni brodom i vašom uslugom. Preporučio sam vas svim svojim prijateljima od kojih će vam se možda neki javiti za rezervaciju za dogodine. Nisam siguran kakvi će moji planovi biti za 2008., ali ću svakako i vas opet imati na umu.

Philip (VB), listopad 2007.

Bili smo veoma impresionirani Orvasom. Unajmljivali smo jahte u Australiji i na Tajlandu i vaša je usluga bila najbolja, osobito kako ste se brinuli za nas - našli nam taxi i smještaj nakon što smo vratili jahtu. Osjećali smo se cijenjeno! Upoznali smo kanadsku obitelj koja je unajmila jahtu od druge kompanije. Imali su samo probleme s vanbrodskim motorom, wc-om, hladnjakom, dizel motorom itd.

Sretni izvještavamo da mi nismo imali niti jedan tehnički kvar niti problem s održavanjem.

S radošću ćemo preporučiti Orvas drugima.

Sve najbolje. Željeli bismo se vratiti, ali nismo sigurni koje godine.

Ray (Australija), listopad 2007.

„Bili smo oduševljeni našim odmorom. Joško je odličan skiper pun informacija o područjima koje smo posjetili. Otoci koje smo vidjeli su prekrasni, a omjer jedrenja i vremena provedenog u razgledanju otoka je bio savršen. Nažalost, vrijeme je bilo premirno pa nismo mogli puno jedriti, ali tu nema pomoći.

Mislimo da nam je brod bio malo premal pa ćemo sljedeći put uzeti veći; da bit će 'sljedeći put' obzirom da smo tako puno uživali.

Bili ste nam od velike pomoći od početka naše potrage preko planiranja našeg odmora i sve do kraja - hvala vam.“

Gemma (UK), rujan 2006.

„Ovo iskustvo je bilo nevjerojatno...

Marko je bio izuzetno ljubazan i jednostavan te se trudio napraviti nam najbolje moguće aranžmane.

Jahta, iako očito ne nova, je bila dobra i savršeno čista - onakva kakva smo očekivali da bude.

Volimo Hrvatsku i otoke i ne možemo dočekati povratak.

Sljedeći bismo put voljeli doći u Dubrovnik i onda putovati na Mljet i Korčulu, nismo sigurni kada točno, pa vas molimo da nam šaljete vaše novosti.

Puno hvala.

Srdačni pozdravi“

Angie (UK), kolovoz 2006.

„Odmor nam je bio savršen i stvarno smo uživali u Hrvatskoj. Brod je bio odlično pripremljen i nismo imali nikakvih problema. Jedino što je izazvalo male probleme je bila činjenica da je peljar koji smo imali na brodu bio na njemačkom jeziku, a nitko od posade nije znao njemački...

Luke na obali su bile jako dobre ali morate doći rano.

Htjeli bismo istaknuti činjenicu da je punjenje goriva u Splitu pri jugu snage 4 ili više jako opasno budući da je benzinska crpka potpuno nezaštićena. Predlažemo da budućim iznajmljivačima kažete da neće biti 'kažnjeni' ukoliko ne natoče gorivo pri ovakvom vjetru.

Željeli bismo primati vaše novosti i posebne ponude. Možda se vratimo i dogodine.

Hvala još jednom što ste naš odmor učinili nezaboravnim.

Srdačni pozdravi cijelom Orvas timu“

Philip i Elizabeth Ray (UK), kolovoz 2006.

„Imali smo savršeno vrijeme i, naravno, brod.

Usluga je vrhunska, ljudi jako ugodni i dragi...

Vidimo se dogodine.

Pozdrav iz Hamburga“

Frank (Njemačka), srpanj 2006.