Andi Star – zvijezda svih guleta

 

Zahvaljujući našem posjetu guletu Andi Star spoznali smo što znači imati strast i životnu svrhu. Ljubav pretočenu u ono što se voli raditi najbolje nam je pokazao naš domaćin, kapetan Dinko.

Nakon 38 godina plovidbe stranim morima i rada kao pomorac, odlučio se na kupnju guleta u Turskoj. Prvog, Andija, kupio je 2001. godine, a iduće počeo raditi s turistima. Andi Star stigao je 2006. godine, i to poprilično uzbudljivo: prolazeći kroz Otrantska vrata baš u vrijeme najveće oluje, zbog velikih valova i jakog vjetra bočnom stranom se nagnuo skroz do površine mora te se umalo potopio!

Srećom, iskusnošću kapetana Dinka i uz pomoć svog sina, Andi Star je došao čitav i od tada mnogobrojne turiste vozi hrvatskom obalom Jadrana koji redovito budu oduševljeni ljepotom i raznolikošću povijesnih mjesta. A kapetan i njegova obitelj nisu ništa manje oduševljeni svojim gostima. Uvijek s osmijehom na licu i srdačnim pristupom jednakim prema svima nastoje omogućiti im što ugodniji boravak.

 

Samo sretni trenuci na Andi Staru

- Pazimo na rođendane i slične prigode. Iznenadimo ih proslavom na brodu – priča nam kapetan i dodaje kako vode računa i o prehrambenim potrebama svojih turista: ako je netko vegetarijanac ili na prehrani bez glutena, potrude se nabaviti sve što je potrebno za njihove obroke.

Gulet ima 5 klimatiziranih kabina s en suite kupaonicama i bračnim krevetima te može ugostiti 10 - 12 osoba. Udoban salon ima veliki stol koji je okružen mekanom sjedećom garniturom oko njega. Možete isprobati ribarenje, ronjenje, jet ski, skijanje na vodi i kanu, a tu je i iPod veza, Wi-Fi i igre.

Da je ovaj gulet zaista poseban, govori i činjenica da se jedan par vjenčao na njemu. Mladoženja iz Južne Afrike želio je iznenaditi svoju mladu, pa je uz pomoć posade organizirao romantično izgovaranje sudbonosnog „da“.

 

Crteži za uspomenu

Zamolili smo gospodina Dinka da nam pruži uvid u knjigu gostiju. Naravno da nismo očekivali loše komentare, ali ono što smo vidjeli ostavilo nas je bez riječi: dvije knjige potpuno ispunjene ne samo rečenicama već i pomno izrađenim crtežima guleta te stihovima o istome. Našli smo jednu zanimljivu i to od redovitih gostiju:

Po četvrti put smo se vratili na ovaj brod i proveli odlično vrijeme, uživajući u plavom moru, fascinirajućoj prirodi Kornatskih otoka i ugodnom suncu. Tisuće hvala Dinku, Sini, Leu i Josipu. Uživali smo u Sininim kreativnim jelima i efikasnom putu broda našeg kapetana Dinka.

Uz posebnu zahvalu za pomoć u organiziranju vjenčanja pohvalu je napisao i par iz Južne Afrike:

Bili smo na drugim krstarenjima i brodovima i mogu vam reći da smo imali najbolju uslugu, najbolju hranu, najbolji odmor! Tužni smo što odlazimo, ali sretni što idemo kao prijatelji. I vratiti ćemo se! Hvala vam za vaše usluge, profesionalan pristup i prijateljstvo.

Nažalost, nismo bili na krstarenju, no ipak možemo iz prve ruke potvrditi ljubaznost domaćina, praktičnost i udobnost guleta, a ljepotu hrvatske obale ne trebamo posebno napominjati.