Blog - zanimljivosti, informacije, price...

 

Posjetili smo gulet Sirenu i uživali

Jedan smo sunčani petak iskoristili za posjet guletu Sirena u Vodicama i to samo nekoliko dana nakon što je ovaj prekrasni, luksuzni gulet sa 6 kabina stigao u Hrvatsku. Ovo je zadnji gulet koji je stigao u Hrvatsku i od 2017. godine je dio charter flote guleta na hrvatskoj obali.
opširnije

Krstarenje guletom po hrvatskom Jadranu

Gulet je kombinacija ljepote, prirode, obrtništva i povijesti. Šireći se od svojih turskih korijena ova vrsta broda postala je vrlo česta na Jadranskom moru. Krstarenja guletom u Hrvatkoj idealan je odabir za odmor za grupe svih veličina kao i za parove i manje skupine koje vole upoznavati nove ljude.
opširnije

Vjetrovi na Jadranu

Kako biste se bolje snašli na Jadranu tijekom jednog od najboljih razdoblja za jedrenje, a to su upravo rujan i listopad, upoznajemo vas s vjetrovima s kojima ćete se susresti na našoj obali.
opširnije

Uspjesi hrvatskog jedrenja

Zlatna i srebrena olimpijska medalja u jedrenju iz Ria samo su šlag na torti svih medalja koje su osvojili hrvatski jedriličari. Brojna zlata, srebra i bronce s europskih i svjetskih jedriličarskih natjecanja stigla su u Hrvatsku tijekom zadnjeg desetljeća. To su uspjesi kojima se svi ponosimo ali se još više ponosimo onima koji su ih ostvarili - Tonči Stipanović, Šime Fantela, Igor Marenić, Tina Mihelić, Ivan Kljaković...
opširnije

Hvar - važna luka na najsunčanijem europskom otoku

Nikada dosta tekstova o otoku lavande, sunca i plesa. Luka grada Hvara i njezin položaj u središtu Jadranskog mora imaju značajno mjesto u pomorskom prometu. Njezina obala, to jest dio nje, je najsačuvanija obala u Europi koja potječe iz doba Venecije. Hvarska luka je najčešće odredište nautičara.
opširnije

Top 5 svjetionika u Hrvatskoj

Svjetionici su najveći i najznačajniji objekti pomorske signalizacije koji svjetlosnom emisijom omogućuju sigurnu dnevnu i noćnu plovidbu određenim morskim područjem. Mogu pomoći i u zračnoj navigaciji. Izgrađeni su u drugoj polovici 19. stoljeća na najistaknutijim i najudaljenijim točkama teritorijalnog mora, a sastoje se od kamenih zdanja s uočljivom kulom.
opširnije

Andi Star – zvijezda svih guleta

Donosimo vam priču o našem posjetu guletu Andi Star s malom ekskluzivom: otkrivamo što piše u knjizi gostiju i kako je ovaj ljepotan stigao do Hrvatske.
opširnije

Nautička priča o Trogiru

Zamislite da uplovljavate u Trogir, najsačuvaniji romaničko-gotički grad u centralnoj Europi, na jedrilici, luksuznoj jahti ili romantičnom guletu. Kakav bi to doživljaj bio! Ova nautička priča će vam pomoći da u potpunosti uživate u njemu.
opširnije

Kućni ljubimci na jedrenju

Planirate otići na jedrenje ili krstarenje guletom, a žarko želite da vaše krzneno veliko ili malo klupko ide s vama? Nema problema – možete li dovesti psa ili drugog kućnog ljubimca na jedrenje ovisi o charter agenciji koju ste odabrali no većina neće imati ništa protiv. Donosimo nekoliko praktičnih savjeta kako bi vaš zajednički godišnji odmor prošao bez stresa.
opširnije

Vis - nezaobilazna točka tijekom jedrenja u Hrvatskoj

Na sred pučine mora Jadranskog smjestio se otok Vis. Uvršten među 10 neotkrivenih otoka iz snova i označen kao omiljena europska destinacija. Grad Vis je, unatoč turbulentnoj povijesti, ostao urbanistički nenagrđen, arhitektonski autentičan i ekološki čist.
opširnije